pondělí 27. října 2014

Bezpečnost levandulového oleje v těhotenství

Na toto téma najdete na internetu spoustu informací, článků. Vyznat se v tom, co je "pravda" a co "výmysl či jen osobní úvaha bez jakéhokoliv podložení" bývá někdy těžké...
Česká aromaterapeutická společnost (se svolením autora) přeložila a zveřejnila článek známého aromaterapeuta Roberta Tisseranda :-) .
Robert Tisserand je autor aromaterapeutické literatury, pedagog, konzultant a myšlenkový vůdce. 2010-2012 živě přednášel pro odbornou i laickou veřejnost ve Velké Británii, USA, Kanadě, Austrálii, Tchaj-wanu, Číně, Hong Kongu, Korei a Japonsku. Má za sebou 40 let odborných zkušeností z vývoje aromaterapeutických produktů, z nichž mnohá získaly ocenění (www.tisserand.com). Napsal tři knihy, sleduje všechny publikované výzkumy a poznatky o éterických olejích. Spolupracuje s lékaři, fytoterapeuty, farmakology a kosmetology.


Publikovaný a přeložený článek najdete tady






A teď osobní úvaha... Pokud je Levandule pravá "Lavandula angustifolia " pro použití v těhotenství bezpečná, nevidím důvod, proč by měla v přiměřené míře škodit při histaminové intoleranci. Z osobní zkušenosti mohu říct, že nám doma pomáhá - při nachlazení, na relaxaci... Než při nachlazení či bolesti hlavy sáhnout po ATB, analgetikách či jiných chemických preparátech, které by při HIT spíš uškodili než pomohli, sahám vždy po výše uvedené levanduli. A dalších, osvědčených a i doma vyzkoušených, éterických olejích.

Žádné komentáře:

Okomentovat