Ze začátku šlo jen o alergii na lepek, mléko, vejce a ořechy. Později k tomu přibyla i histaminová intolerance (HI, HIT). Abych se v kuchyni nenudila, přidaly se další alergie - žito, celer, jablka, kukuřice... Zkrátka, u nás je pořád veselo a pořád co dělat :D
středa 29. října 2014
Domácí celozrnné sušenky bez mléka a vajec (vhodné i při HIT)
Můj malý "alergik, histamik" je den ode dne lepší. Ač je to teprve nedávno, zdá se to už jako věčnost, co mohl "jíst" jen aminokyselinové mléko a vůbec nic jiného. Dělá veliké pokroky, a to si zaslouží i odměnu ;-). Nehledě na to, že nemůže pořád jen baštit HOUSKY a také - pořád pokukuje po starším bráškovi, který si tak pochutnává na lineckých sušenkách (recept bude ;-) ).
Recept je opět vytvořený za běhu. Byla jsem mile překvapena, že hned první verze zmizela v klukům během okamžiku. Oběma chutnaly a tomu nejmenšímu jen zářila očka štěstím :-)
Na domácí sušenky bez mléka a vajec (mimochodem - vhodných i při HIT - histaminové intoleranci) budeme potřebovat:
100g celozrnné mouky (pšeničné, špaldové - možno i namíchat)
20g třtinového cukru
40g Stelly
2 lžíce vody
Zadělat těsto a dát na hodinku (klidně i déle) do lednice odpočinout. Potom vyválet, vykrájet a péct cca deset minut při 160-170 stupních.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat