A co budeme potřebovat? Hlavně to, co máme rádi a co nám chutná. Takže recept si každý může uzpůsobit dle svého, neb fantazii a chuti se meze nekladou ;-) . Já vybrala toto:
80 g pohankových vloček
50 g sójových vloček
50 g jáhlových vloček
25 g amarantu20 g quinoy
25 g pohankové krupice
40 g pohankové mouky hladké
1 polévková lžíce lněného semínka
1/2 čajové lžičky soli
20 g palmového cukru
2 polévkové lžice medu
3 lžíce javorového sirupu (Grande C)
60 g slunečnicového oleje
(+ tabulka čokolády, ale ta se přidá až po upečení)
anebo jednodušší verze:
180 g bezlepkových vloček (jeden druh či mix)
50 g amarantu nebo quinoy (pokud vynecháte, dejte více vloček)
25 g pohankové krupice
40 g pohankové mouky hladké (nebo rýžové)
1 polévková lžíce jakýchkoliv semínek dle chuti
1/2 čajové lžičky soli
20 g třtinového cukru
5 polévkových lžic medu
60 g slunečnicového oleje
(+ po upečení lze přidat čokoláda, rozinky, sušené ovoce....)
Všechny suroviny (až na čokoládu či ovoce) řádně v míse promícháme a rovnoměrně vysypeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 140 stupňů a pečeme 10 minut. Poté opatrně promícháme a pečeme dalších 10 minut. Ještě jednou pak promicháme a pečeme posledních 10 minut - dozlatova (celkem tedy 1/2 hodinky).
Po upečení přidáme na kousky pokrájenou čokoládu, sušené ovoce....
Jíme samotné či se sójovým mlékem, jogurtem, no prostě dle chuti a možnosti. Uchováváme ve vzduchotěsné dóze. Pokud nesníte, vydrží min. 3 týdny (u nás max. týden, máme velkou spotřebu :D). Uvedené množství vystačí na 1 velký plech.
Dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat