Moje známá má už asi 10 let (možná i déle) cukrárnu - pekárnu v Malé Hraštici. Pokud nemáte celiakii či alergii na lepek, doporučuju rozhodně navštívit. Ale zpátky k pečení - dle Stáni si upečeme linecké, které nepotřebuje odležet, je hned krásně měkké a do druhého dne rozhodně nezbyde ;-) (naše lepkové foto)
Na úžasné linecké koláčky - medaile budeme potřebovat:
210 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
140 g změklého másla
2 žloutky
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
marmeláda k plnění a moučkový cukr na poprášení
Mouku, cukr, máslo, žloutky i kůru zpracujte v hladké těsto. Zabalte do mikrotenového sáčku a dejte min. na hodinu odpočinout do lednice (klidně i déle, třeba den).
Těsto postupně rozvalujte na plát tenký cca 2 mm a vykrajujte kolečka o průměru 9 cm. Do poloviny z nich vykrojíme srdíčko. Pečeme při 160 stupních asi pět minut (dorůžova). Vychladlá kolečka slepujeme marmeládou a sypeme moučkovým cukrem.
Jsou opravdu vynikající a měkká :-)
A nyní slíbená BEZLEPKOVÁ varianta:
230 g Schär mix C
70 g rozmixovaného třtinového cukru
120 g másla
2 žloutky
jemně strouhaná citronová kůra
marmeláda k plnění a cukr na posypání
Žádné komentáře:
Okomentovat