středa 27. listopadu 2013

Mozzarellové tyčinky v křupavé krustě (bez lepku a ořechů)

Mozzarella s cherry rajčátky - mňamka. Mozzarella na pizze - také mňamka. Ale co nějakou změnu? Inspiraci jsem našla na slovenském webu


Na jednoduchou a rychlou mňamku, výbornou i např. k vínu či pivku potřebujeme:

mozzarellu (ne light, ta je moc měkká a rozpadá se)
pohankovou mouku (či jinou bezlepkovou)
vejce
kukuřičnou strouhanku křupavou
sůl
barevný pepř
bazalku
petrželku (nejlépe čerstvou) nebo oregáno
(chuti se opět meze nekladou - lze použít chilli, papriku, kari....)


Mozzarellu nakrájíme na kousky - tyčinky a osušíme. Strouhanku smícháme s bylinkami a se solí. Jednotlivé kousky mozzarelly obalíme v pohankové či jiné bzl mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Znovu ve vajíčku a ještě jednou ve strouhance :-) . Dáme na prkénko a šoupneme na chvíli do mrazáku. Nemusíme, ale je to lepší, aby nám přece jen sýr při pečení nevytekl.

Jinak takto si můžeme mozzarellové tyčinky předpřipravit a pak jen vyndavat z mrazáku a péct, když budeme mít chuť ;-).

Rozpálíme pořádně olej a tyčinky dozlatova opečeme (nebo ve fritéze). Lze i v troubě, ale přece jen to není ono - není to tak křupavé ;-) . Hotové tyčinky dáme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Ještě teplé servírujeme - s dipem, salátem, kečupem či tatarkou.

Dobrou chuť ;-)



Žádné komentáře:

Okomentovat